Saturday, 2 July 2011

Ceritera Tentang Operation

Assalamualaikum :)


taraaaaa hehe.tu wad an naeem.

ok first of all, ani nk m.maaf klau ada sesiapa terasa sbab ani x gtaw pun ani masuk wad @ kna main potong2 (operation). erm... seperti kata2 yg lain ani kan sungguh misteri.. Ani ngaku yang ani cuma bgtaw bape org yek? 6 org je . yang lain ani x gtaw (zippp mulut).

knapa x gtaw?

well, sbab ani x nak org lain (except 6 org yg ani dah inform) tahu, ani x nak kowunk ssh hati. ada yg macam ngam ngam habis ngan ani,ada dari sedara mara ani , ani anggap cam family erm.. sumerla yg tergolong dlm ani x gtaw.

tp knapa x nak gtaw?

the answer is x nak bg kowunk ssh atila, itu jer hehe tgk pas operation, baru ani gtaw.kowunk risau x? tak la kan sbab dah operate hehe thats why la ani wat cmtu.

next question (accehccehh hehe)

ktowg ni x penting ke?

soalan ni mncabar sbnrnya. jawapannya penting tp ada asbab2 lain yg ani x nak sumer org taw . Sbab lain dia jugak ani nak kuar time tu jgak mskdnya hari operation jugak tp rupanya x lepas huhu

so, ani nak watpe skunk?

ani nk m.maafla and ani nak cter dri awal smpai akhir pada hari tersebut.

OK, itu adalah questions yg kwn @ org yg rapat ngan ani tnya  (tp yg last question ani yg tmbh :) ). today, ani nak sharing ngan sumer pe yg dah jadi pada hari tersebut secara ringkas :)
*********************************************************************************

Supposedly, ani operation 8.45 am. tp ani x taw knapa ani kna tahan sampai 1.45 minit petang. Tapi before tu, ani kena puasa. Sampai 1.45 minit petang (hehe tulisan penuh) trus masuk OT1 (bilik bedah) . Bius dia sangatlah kuat. x macam dedulu punya. Keluar bilik operation dalam kol 3.00 petang pastu check darah. pastu knapa ntah darah ani, x stable mungkin ..kna tahan.

then, dah sampai ke katil sndiri, nurse check skali lg darah then nurse kata x ley makan dan minum. time tu nak air, tp tahanla.., nurse kata dapat makan n minum kol 8 mlm. lama taw.. haus huhu

dalam 5.30 ani nak air jugak. Nurse tnya pening x? ani kata x.then dia tnya , ada rasa loya x? loya langsung x? X. then ani pun dpt air. Haus woo hehe dalam kol 6.00 petang, dpt makan. ~ngee tapi biasalah ani mkn mana habis. apa lagi?? mama jom makan skali hehe.

dalam kol 7.00 dpt makanan lg. huargh x larat. makan nasi pun x habis, bg lagi makan huhu. pe lagi. ani amik roti ngan puding je, back up klau malam 2 nanti lapar, lauk bungkus sumer bawa balik hehe (membazir tu)
Hari tu jugak ani menggelupur nak balik, tp x boley. Terpaksalah tggu esok. Alright!

malam pun ada check nadi, denyut jantung and everythingla. esok pg, dpt kuew teow, well x habis makan hehe. maafla yeh, mmg x habis . kol 9.15 pg cmtu Dr dtg. Doktor kata sakit x? pastu kan kan kan.. hehe ani kata x .Pastu doktor kata, (sakit kan? awak nak balik cpat ni?" hehe) btulla tu, Doktor bagi. ^_^V

Dalam kol 12.00 tgh hari ari jumaat,ani balik umah. Yeay!!

8hb , kol 9.30 pg appointment dgn Dr. smbil nak tgk kptsn makmal. ITu jer ceritanya. The end :)

Ani harap pe yg ani kongsi dpt mengubati hati kwngkwn2. ani mmg niat cmtu pun, x nak bagi kowunk risau. lagipun operation ni x bhaya pown huhu. klau bahaya pun mmg suratan. x perlu wisau2. skunk dah settle, tggu kptsn makmal, berpantang makan, x ley wat keja berat2 plus asyik tdo je bler x tahan sakit. Itu saja cternyer :)

Yang Benar,
Nur Haryani Mohd


1 comment: